2022-02-23 12:39:39• hírek • Bede Emőke

Kannabiszültetvénybe fektette az uniós támogatást egy Bihar megyei gazda

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Nem mindennapi célra használta fel a lehívott uniós támogatást az a Bihar megyei gazda, aki „papíron” zöldségtermesztésre igényelt EU-s finanszírozást. A férfi 40 ezer euróra tett szert egy projekt lévén, ám a kertjében zöldségek helyett egy egész kannabiszültetvényre bukkantak a hatóság emberei.

A 37 éves F. Gigi végzettségét tekintve mezőgazdasági mérnök, gazdasága pedig a Bihar megyei Borosjenőn kapott helyet. 2015-ben megítéltek számára egy 40 ezer eurós támogatást, melyből 30-at azonnal meg is kapott, hogy abból szerezze be a termesztéshez szükséges szerszámokat, a másik 10 ezret pedig akkor utalták volna át neki, ha sikerül teljesítenie a szerződésben vállalt célokat. F. Gigi azonban minden bizonnyal jövedelmezőbbnek látta a kannabiszt, mint a paradicsomot, paprikát vagy uborkát, ugyanis a kapott pénzből utóbbiak helyett marihuánatermesztésbe fogott. Arra azonban minden bizonnyal nem számított, hogy az uniós pénz segítségével kiépített gazdaságot a vidéki befektetések finanszírozásáért felelős hivatal is ellenőrizni fogja.


A hatósági ellenőrzés nyomán lebukott férfit végül 2022 február 18-án a Nagyváradi Ítélőtábla jogerősen másfél év letöltendő szabadságvesztésre ítélte, F. Gigi azonban időközben felszívódott, így a hatóság körözést adott ki ellene.


A szóban forgó „gazdának” egyébként nem ez az első ilyen ügye, ugyanis néhány évvel korábban már egyszer lekapcsolták a rendőrök. A mostani esethez hasonlóan akkor is kannabiszt termesztett a borosjenői fóliasátrakban, viszont mivel az egész eljárás során együttműködött a hatósággal és készségesen részt vett a tanácsadói tevékenységeken is, ezért megúszta a börtönt. Annak ellenére, hogy a rendőrség akkor minden felszerelését elkobozta, F. Gigi nem tett le az üzletről, sőt uniós támogatással könnyítette meg a biznisz talpra állását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: